Ledderhose

Dupuytren aan de voet

In de literatuur en op internet is weinig te vinden over de verschijnselen van Dupuytren aan de voet. Dit komt omdat meestal als eerste de handen zijn aangedaan. De verschijnselen zijn echter ongeveer hetzelfde. Er gaan zich knobbeltjes op de voetzool ontwikkelen die operatief kunnen weggehaald worden. De meeste mensen hebben dikwijls meer last van het litteken dan van de knobbeltjes zelf. Het kan 4 tot 5 jaar duren voordat patiënten hiervan pijnvrij zijn. Knobbeltjes die onder de tenen voorkomen kunnen tijdelijk voor kramp zorgen. Men moet bij Ledderhose overwegen of een ingreep noodzakelijk is.

Ledderhose